Cancel search

Banding Only in Beginning of Prints

#1 CCSI_Adam 10 months ago

Having a weird issue with my Latex 315 Printer. I'm having banding along the front or beginning of my prints and it only seems to be in dark colors. I've done all of the maintenance I can think of and nothing seems to help. The print heads seem to be aligned just fine, I've optimized, I've cleaned the platen, etc. All of my inks are up-to-date (not expired) and in good condition. I'm using the same material and profile I've been using for the last year. It only seems to happen on dark prints or dark areas of prints. I've done tests printing blocks of 100K, a rich black, 95K, 90K, some dark blues and browns and they're all affected. See attachments for photos of my test prints. Am I missing something obvious? It would seem like a nozzle clog would cause this but they look fine when I run tests. Thanks in advance.

#2 HP Daniela Ciolompea 10 months ago

Hi @CCSI_Adam,

I recommend to do the following:

  • Clean the ph: Image-quality maintenance > Clean printhead
  • Perform the nozzle health
  • If the ph has not recovered, change the ph.

In case the new ph is facing the same issue, contact service support.

Was this helpful?Yes1 No0
100% of users thought this content was helpful.
How can we improve it?
The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP.

Remember
To make recommendations or participate please Sign In and post a message.

Latest conversations HP Latex

Loading...

HP Latex Blog

Loading...

How likely are you to recommend HP Latex Knowledge Center to a colleague?
  • Not at all likely
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Extremely likely
Thanks for your collaboration
To provide additional details, click here.